Leder av Akershus KrF, Arne Willy Dahl, vurderer å gi seg i politikken etter at KrF valgte å starte regjeringsforhandlinger med Frp.

Av This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Etter fredagens ekstraordinære landsmøte i Krf, der partiet valgte å gå i regjeringsforhandlinger med Høyre, Frp og V, er det fra mange hold blitt stillet spørsmål ved i hvilken grad dette vil få innvirkning på rekrutteringen av kandidater foran det kommende kommunevalget.
En av de som har stillt dette spørsmålet er redaktør Vebjørn Selbekk i den kristne dagsavisen Dagen. Han mener partisplittelsen skaper problemer med rekrutteringen foran nominasjonsmøtene.
- Det er allerede vanskelig å finne kandidater, og det kan bli enda mer krevende, uttaler Selbekk til Aftenposten.

Dahl er usikker
Flere ledende KrFere har etter at utfallet av det ekstraordinære landsmøtet ble kjent uttalt at de teller på knappene om de skal fortsette å fronte partiet i ledende posisjoner.
En av de som teller på knappene, er nittedølen Arne Willy Dahl. Dahl er i dag fylkesleder for Akershus KrF og en av dem som gikk åpent ut med støtte til Knut Arild Hareide og hans ønske om å forhandle med AP om regjering. Han sier i ett intervju med nrk.no at han ikke vet om han fortsatt vil engasjere seg i et parti som vil i regjering med Frp.
Dahl sier videre at han ikke vurderer å melde seg ut av partiet. Han vil fortsette å lede fylkespartiet frem til sammenslåingen med de andre fylkene som vil inngå i Viken. Men er usikker på om han vil fortsette i ledende stillinger i det sammenslåtte fylkespartiet når dette blir en realitet.
- Det blir jo et spørsmål om hvor ivrig man skal være. Det største problemet er hva jeg skal si når jeg konfronteres med valgløftet om å ikke samarbeide med Frp. Det er vanskelig å forsvare, sier han i intervjuet med nrk.no.