Nå er det bare å skalke lukene og tjore fast utemøblene. I dag kommer uværet til østlandet. Det kan bli opptil stiv kuling i kastene.

Meteorologisk Institutt sendte torsdag ut oransje farevarsel for flere fylkes, blant annet Akershus. Dette er nest høyeste farenivå og betyr at det er betydelig fare for at værhendelsen kan medføre alvorlige konsekvenser.
Det hele skyldes et lavtrykk som i løpet av fredagen vil passere over Sør-Norge. Dette lavtrykket vil gi mye vind og nedbør. Lokalt her i Nittedal kan det komme så mye som 30 millimeter nedbør i løpet av fredagen.
Vindkastene mest alvorlige
Det er vinden som gir mest bekymring hos meteorologene. Enkelte steder kan vindkastene komme opp i 20-25 m/s( meter i sekundet). Dette betyr stiv kuling i kastene. I områdene som rammes kan så sterke vindkast føre til store ødeleggelser. Det oppfordres til å feste løse gjenstander og se etter at for eksempel utemøbler og griller er forsvarlig sikret.
- Det kan være lurt å unngå å bevege seg utendørs mens det står på som verst. Ting kan blåse over ende og bygninger kan få skade, sier meteorolog Tone Christine Taule til yr.no.
Ut over kvelden fredag vil været roe seg og i løpet av natt til lørdag flytte seg nordover.