Skal vi tro værprognosen for dagen i dag, står gjeldende varmerekord for fall. Det antydes opp mot 35 varmegrader i løpet av dagen!

Dersom du synes det har vært varmt hittil denne uka, stålsett deg for enda høyere varme. Det er bare å bunkre opp kjøleskapet med iskald drikke, gjøre klar masse isbiter og sjekke at aircondition virker. Det kan også lønne seg å sjekke ut nærmeste badeplass. For i dag blir det varmt, skikkelig varmt.

Varmerekord kan ryke
Varmerekorden for Nittedal er fra 2014. Da ble det registrert 33,1 grader på det varmeste. Går det som yr.no spår, ryker den rekorden i løpet av dagen. De spår at det på det varmeste kan bli 35 grader.

Pass på husdyrene
Når det blir så varmt som det er nå, kan både hunder og katter lide. Veterinærer nittedalsavisen.no har snakket med, ber dyreiere se til at de har tilgang til skygge og sørg for rikelig tilgang på drikke både utendørs og innendørs. Sett gjerne frem ekstra drikkeskåler flere steder både inne og ute.
Når det gjelder hunder, skal man være obs dersom den begynner å pese, puste med åpen munn og se ubekvem ut. Da bør du spyle den ned for å få ned hundens kroppstemperatur. Ikke pakk den inn i våte og kalde håndklær, kun spyl den med kaldt vann.