Hvem sier at russen bare tenker på fyll og fest? Bjertnesrussen samlet i år inn nærmere 70.000 til «krafttak mot kreft».

«Krafttak mot kreft» er Kreftforeningens årlige innsamling til inntekt for kampen mot kreft. I å r var fokus rettet mot de «kreftoverlevende». Men det menes at man retter blikket mot de som overlever kreften og de senskader disse kan få etter fullført behandling.
Russen er Kreftforeningens viktigste støttespiller i denne aksjonen. De går rundt, knakker dører og får folk til å gi penger.

Stort engasjement
- Det er utrolig hyggelig å se hvor helhjertet russen har engasjert i aksjonen og hvor motiverte de har vært, sier Ruth Ida Andreassen fra Krafttak mot kreft i en kommentar til nittedalsavisen.no.
Totalt deltok 13 videregående skoler på Romerike i aksjonen. Her i bygda deltok Bjertnes som vår representant. De samlet inn drøye 68.000 kroner til kreftsaken, hvilket plasserte dem på en sjette plass på oversikten for Romerike. På toppen ligger Lillestrøm vgs med drøye 171.000 kroner, fulgt av Eidsvoll vgs. og Mailand vgs.
På landsbasis ble det samlet inn over 40 millioner kroner.