Nå jubler de, elevene fra Nittedal som går på Nannestad videregående. Ruter har gitt etter og elevene får nå taxi til skolen, ikke bare hjem fra skolen.

Av This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
nittedalsavisen.no skrev tidligere i uken om de fire elevene fra Nittedal som går på skole i Nannestad. De har i alle år hatt skolebuss fra Nittedal til og fra skolen. Men fra 3. januar la Ruter ned skolebussruten og ga elevene taxi hjem fra skolen. Når de skulle til skolen, ble det litt mere kronglete. Buss til Lillestrøm, tog fra Lillestrøm til Jessheim, bytte til buss fra Jessheimn til Nannestad.

Umulig reiseplan
Slik Ruter fremla sitt reiseforslag, skulle dette ikke medføre lengre reisetid for elevene. Men det tok ikke mange dagene før elevene det gjaldt skjønte at den ruteplanen Ruter foreslo ikke holdt. De kom rett og slett for sent på skolen med Ruters forslag. Dette da det om morgenen lett oppstår forsinkelser og køer.
For å være sikre på å komme tidsnok på skolen fant elevene det sikrest å ta en buss 30 minutter før Ruter mente de måtte. På denne måten kom de tidsnok på skolen. Men dette medførte at reisetiden ble utvidet tilsvarende. Ifølge elevenes egen "reisejournal" oversteg reisetiden dermed den reisetid som tillates før de har krav på taxi.

Ruter måtte gi seg
Elevene tog derfor kontakt med Ruter og krevde å få taxi også til skolen, ikke bare på hjemreisen slik de hadde fått innvilget fra før.
I utgangspunktet avviste Ruter kravet, men elevenes dokumentasjon av faktisk reisetid gjorde at Ruter måtte gi seg. Så fra mandag 8. januar kan elevene fra Nittedal som går på Nannestad vgs. få reise både til og fra skolen.
Moralen i dette må være at man aldri skal gi seg, men stå på det man mener man rett til.