Nittedal Bygdekor avholdt i går, onsdag, sin nesten årlige julekonsert i Grorud kirke. Det ble en magisk vandring i en juleløype med noen klassiske og noen mer ukjent julesanger.

Av This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Det er nesten blitt tradisjon dette at Nittedal Bygdekor geleider oss inn i julestria med sine julekonserter. I fjor var det jazzete julesanger, i år holdt de seg til det mer tradisjonelle.
Årets vandring i julesangløypa foregikk i Grorud kirke. Litt under full kirke fikk oppleve tradisjonelle julesanger og mer utradisjonelle og ukjente julesanger. Man fikk høre "Kling No Klokka", "Det Hev Ein Rose Utsprungen" "Jul, Jul, Strålande Jul" og andre klassikere, men også mer ukjente "Bogoroditse, Devo, Radolsya" av Rachmaninoff og "Panis Angelicus" - sistnevnte med en solosang av korets dirigent Anna Kargaltseva Sandvik som fikk frem frysninger som de tilstedeværende. Men det var ikke bare dirigenten som fikk slippe til med solosang. Også korets medlemmer måtte i ilden med solopartier. Thomas Darmstad sang et nydelig soloparti på Svein Gundersens sang "Den Store Stjerna".
Om man fikk frysninger av hennes solosang på "Panis Angelicus", gjaldt dette i enda sterkere grad på korets versjon av "Ave Maria" av den spanske komponisten William Gomez, som var ekstranummer, der Anna Kargaltseva Sandvik fikk rik anledning til å vise sin stemmeprak og innlevelse i en grad denne anmelder sjelden har sett. Ja, så imponerende var hennes solosang her at den avsluttende sangen, den sedvanlige "Deilig Er Jorden" dessverre ble et anti-klimaks. Men sånn må det bli når man lar dirigenten få vise seg frem på denne måten. Men en trivelig tid hadde man uansett tilbrakt i selskap med bygdekoret, et kor som bare blir bedre og bedre. Til dere som ikke var der vil jeg si at dere vet ikke hva dere gikk glipp av. Men dere får sikkert sjansen igjen til neste jul?
Neste gang vi får sjansen til å oppleve koret blir i mars, når de sammen med Romerike Symfoniorkester inntar Flammen for å fremføre Brahms "Ein deutsches Requiem". Til og med en gammel pønker kan glede seg til det, og kanskje får vi vi også der solosang av korets dirigent?