Fredagskvelder var i eldre tider synonymt med dans og drikking. Men det holder lenge med Frode og hans gitarer.

Av This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Fredag kveld innbød Kulturverket Flammen til dans med Frode Alnæs. Det ble en dans som inneholdt både litt country, masse fete gitarriff og underfundige betraktninger om det å være gitarist uten hår - alt servert til en nesten fullsatt dansehall. Her fikk vi alle litt av det som har preget Frode Alnæs siden han fikk sin første gitar; Kinks, masse Kinks, små sidesprang til Dance With A Stranger-tiden, litt Chet Atkins før han avsluttet det hele med å ta oss med på barbesøk i himmelen. Der holdt et knippe gitarister hadde jam hele kvelden til Lage Fossheim eskorterte gjestene ut med et vennlig "Cheerio" før han stengte døren for kvelden.
Dette var en konsert som fremkalte både latter og gråtkvalte og såre blueslåter, og selvironiske
betraktninger, men hele tiden med masse humor.

Lokal helt
På turneen har Frode Alnæs hatt for vane å slippe til lokale musikere. Det har betydd alt fra pønk til jazz. I Nittedal betydde det Christopher Cardas og gitarjazz. Et gnisterende samspill der den eldre og mer erfarne Frode Alnæs fikk bryne seg på ungdommelig entusiasme og spilleglede. Et samspill det slo gnister av og som ifølge Alnæs selv sendte ham tilbake på øvingsrommet.

Riff-quiz
Enhver dans har sin slutt. Etter å ha vært på en evigvarende happyhour på den himmelske bar, var det klart for avslutnibngsdansen - som denne gangen ikke var en dans, men en quiz der man man ut i fra kjente og kjære riff skulle gjette låt og band/artist. Premien ble, av Frode Alnæs, oppgitt å være en aften med ham. Om det var utsikten til en premie, som nok dessverre var av typen "luftslott", eller gitarriffene som inspirerte, skal være usagt. Men ikke før tonet riffene ut, så hoppet vår allestedsnærverende dirigent Anne Britt Henriksen opp som en våryr skolejente og viftet med armene eller ropte ut svaret. Etter hvert det sånn at quizmaster måtte be henne la andre få slippe til og.
Så var det slutt. De såre tonene og de røffe riff toner ut og dansen var slutt. Sjelden har vel en "danseforestilling" så til de grader begeistret publikum. Vi i Nittedalsavisen blir ihvertfall gjerne med på en svingom til vi, Frode.